Reisile!

Algav suvi ja puhkusteaeg viib mõtted reisimise peale…Ükskõik kuhu reis ka ei viiks, kas siis mööda Eestimaad rändama või piiri taha, tekib küsimus: kas jätta lemmikloom koju sugulaste-tuttavate hoolde või võtta kaasa?

Iga reis koos lemmikuga vajab põhjalikku ettevalmistust! Alati tasub enne välja uurida kõik sihtkohamaade nõuded lemmikloomadega piiriületamiseks. Peamine on muuta reis looma jaoks võimalikult stressivabaks ja turvaliseks. Tutvustage lemmikule enne reisile minekut transpordipuuri, pange reisi ajaks sinna mänguasi või mõni muu tuttav ese. Puur peab olema piisavalt suur, et sinna kinnitada toidu- ja joogikauss ning sellel peab olema piisav ventilatsioon. Ärge unustage korraldada koera mugavust ja turvalisust ka reisi sihtkohas.

Kuid looma mugavuse kõrval on olulised veel kolm asja: mikrokiip identifitseerimiseks, vaktsineerimine marutaudi vastu ning lemmiklooma pass, kus on kõik vaktsineerimised kirjas. Kindlasti tuleb olla tähelepanelik ja jälgida, kas ja millistesse riikidesse sisenemisel peab täitma lisanõudeid. Viimastel aastatel  kindlustatakse üha rohkem lemmikloomi. Seega lisaks peremehe tervisekindlustusele on võimalik teha kindlustus ka lemmikule, peamine, et see oleks kehtiv välismaal. Hukkumise, varguse ja kadumise kaitse kehtib ka Euroopa Liidus, Norras ja Šveitsis. Lemmikloomade reisitingimused ja -hinnad laevades-lennukites on ära toodud firmade kodulehekülgedel reisija meelespea all.

Kui eeskirju ei järgita, võib juhtuda, et teie lemmikloom saadetakse tagasi päritolumaale. Loom võidakse ametliku järelevalve all isoleerida ja panna karantiini ajaks, mis on vajalik tervishoiunõuete täitmiseks.

Rohkem infot Veterinaar- ja Toiduameti kodulehelt:

www.vet.agri.ee/?id=57&op=body

Toredaid ja turvalisi reise koos oma lemmikutega!

Rubriigid: Teated. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Kommentaarid on suletud