Suvised ohud- kuumarabandus.

Kuumarabandus on kerge tulema ka koertel ning seepärast tuleb suvel erilist tähelepanu pöörata sellele.

On üpris tavaline, et sõidetakse randa või loodusesse ja võetakse ka koer kaasa, aga jäetakse autosse ootama.  Heal juhul pargitakse auto vilusse ning jäetakse mõni aken praokile, kuid ka see ei päästa looma eluohtlikku seisundisse sattumast.

Auto kuumeneb kiiresti ning temperatuur autos tõuseb ohtlikult kõrgele. Sellisel puhul ei ole ka praokile jäetud aknast kasu.

Sellistes oludes saab loom kiiresti kuumarabanduse ning kaotab teadvuse. Eriti suures ohus on lühikese koonuga koeratõud, kutsikad ja vanad koerad.

Kerget kuumarabandust on võimalik leevendada, andes loomale koheselt juua vett ja kastes teda jaheda veega, kuid kindlasti tuleks igaks juhuks pöörduda ka loomaarsti poole. Halvimal juhul võib kuumarabandus lõppeda looma surmaga.

Tähelepanuta ei tohi jätta ka koeri, kes elavd õues. Koeral peab olema võimalus minna päikesepaiste eest vilusse ja et tal peab olema piisavalt joogivett.  Nii nagu inimene, nii jahutab ka koer end vett kehast eemaldades. Kui inimene higistab, siis koer lõõtsutab.

Kui koer on kaasa võetud kas suvilasse või külla, kus tal pole oma joogikausi kohta, siis tuleb talle esimese asjana panna veekauss, mis oleks tema joogikohaks kuni lahkumiseni.

Ka pikemal jalutuskäigul või autosõidul tasub alati koera jaoks kaasa varuda pudel joogivett ja kauss.

Tõhus vahend koera jahutamiseks palava ilmaga on looma ujuma viimine.

Laskem ka oma lemmikutel suve nautida…

Rubriigid: Teated. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Kommentaarid on suletud