Koera sotsialiseerimine…milleks see vajalik on?

Kahjuks näeme kliinikus tihti, kuidas koerale tekitab suurt hirmu ja ärevust, kui ta näeb teisi loomi või kui loomaarst tahab teda puudutada. Koerte sotsialiseerimine on oluline protsess, kus koer õpib suhtlema teiste koerte, inimeste ja erinevate keskkondadega. See aitab neil arendada positiivseid käitumisharjumusi ning vähendab ärevust uute olukordade suhtes. Varane sotsialiseerumine on eriti oluline, kuna see aitab ennetada hirmu ja agressiooni teiste koerte või inimeste suhtes. Koer, kes on hästi sotsialiseeritud, on tõenäoliselt rõõmsameelne, enesekindel ja kohanemisvõimeline erinevates olukordades. Sotsialiseerimine peaks hõlmama erinevaid inimesi, loomi ja keskkondi, et tagada laiapõhjaline kohanemine.Koerad on oma loomult karjaloomad, mis viitab sellele, et nad on pärit karjakäitumisega loomadest ja neil on loomupärane kalduvus elada ja toimida koos teiste koertega või isegi teiste liikidega. See käitumismuster on pärit nende esivanemate, huntide, sotsiaalsest struktuurist, kus karjaliikmed töötavad koos ellujäämise nimel.Sellepärast koerad tunnevadki end mugavamalt ja õnnelikumalt, kui neil on võimalus suhelda teiste koerte või inimestega ning neil võib tekkida ärevus või käitumisprobleemid, kui nad on pikka aega isoleeritud.Seetõttu on oluline pakkuda koertele piisavalt võimalusi, et toetada nende loomulikku vajadust suhete loomiseks.

Rubriigid: Teated. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Kommentaarid on suletud